Мийка з граніту

. Опубликовано в Полезные советы

Мийка з граніту

Будь-яка господиня скаже, що кухня без мийки — це не кухня. Останнім часом мийки стали виконувати не лише свою пряму функцію, але і стали служити елементом декору кухні, надаючи їй певний шарм, стаючи її родзинкою. Один час на піку моди були мийки, виконані з нержавіючої сталі. З приводу їх функціональності сперечатися ніхто не буде, а ось з приводу зовнішнього вигляду виникає безліч питань.

Для тих, кому естетичні характеристики кухонних мийок небайдужі, ринок пропонує увазі мийки для кухні, виконані з граніту. Що собою являє мийка з граніту? Сучасний ринок пропонує споживачеві великий вибір яскравих, модних гранітних мийок, які ідеально впишуться в будь-який інтер’єр, стануть предметом заздрості гостей, вже не кажучи про їх міцнісних характеристик. Мийки, виконані з штучного граніту, не мають жодних претензій від споживачів. Штучний граніт являє собою композитний матеріал, який на вісімдесят відсотків складається з кварцу, на п’ятнадцять відсотків з акрилу і на п’ять відсотків барвника. За міцність, твердість, тривалий термін експлуатації і несприйнятливість до механічних пошкоджень відповідають частинки кварцу. Гранітна мийка стійко перенесе удар випадково випала з рук каструлею і сковорідкою.

Як грамотно підійти до вибору мийки, виконаної з граніту?

На даний момент не представляє великої праці придбати гранітну мийку, але для того, щоб нова кухонна мийка вписалася в інтер’єр і стала «родзинкою» кухні необхідно дотримуватися наведених нижче рекомендацій.

По-перше, це вибір форми і кольору гранітної мийки. Нехай вам не здасться дивним, що саме форму і колір ми віднесли до одного з першочергових пунктів. Гранітна мийка — це товар, який купується не на пару років, а на значний термін. Тому і колір і форма повинні абсолютно влаштовувати майбутнього її власника.

По-друге, необхідно порадитися з дизайнером або з фахівцем, який буде виготовляти тумбу під мийку. Мийки мають п’ять категорій за розмірами вбудовування: перша — тумба 40 см, друга — 45 см, третя — 50 см, четверта — 60 см, п’ята — тумба 80 див.

Кухонна мийка виконана з граніту, дуже невибаглива у догляді. Гранітна мийка не вбирає запахи, не забарвлюється, до неї не пристає жир. Більш того, гранітні кухонні мийки не вигоряють на сонці, володіють високими гігієнічними показниками, не роблять ніякого негативного впливу на продукти харчування. Дуже багато компаній-виробники кухонних мийок дають на свою продукцію п’ятирічну гарантію. Але і це ще не всі переваги. Товщина стінки гранітної мийки не менше одного сантиметра, завдяки цьому заглушається звук води, що ллється, підвищується стійкість до побутової хімії, навіть дуже високі температури не чинять негативного впливу. Сьогодні в багатьох магазинах можна придбати гранітні кухонні мийки практично будь-якої колірної гами.

Віддавши перевагу гранітним миття, можна бути абсолютно впевненим у тому, що на вашій кухні з’явилася надійна міцна високоякісна річ. Єдиний негативний момент полягає в тому, що ціни на миття, виконані з граніту, досить високі, але ж за красиву довговічну мийку і не шкода віддати пристойну суму, до слова сказати, мийка з нержавіючої сталі також коштує недешево.

З мийками все зрозуміло, а от як бути зі змішувачами, які за своєю значимістю нітрохи не поступаються миття. Від справної роботи кухонного змішувача залежить не тільки комфорт в «святая святих» кожної господині, але і безпосередньо робочий процес. Вибираючи змішувач на кухню, необхідно знати, що вони відрізняються не тільки за типами: кухонні, для ванної кімнати, для душу, для біде. Іншими словами змішувач, призначений виробником для ванної кімнати, буде не дуже зручний у використанні на кухні. Ринок пропонує безліч змішувачів, але, незважаючи на це, існують лише два варіанти конструкцій змішувачів: перша конструкція змішувача — одноважільний і друга конструкція змішувача — двохвентильний.

Двохвентильні змішувачі — це класика. Вони мають дві ручки (для холодної і для гарячої води). Вважається, що для кухні найбільш зручними є одноважільні змішувачі. За допомогою одноважільних змішувачів можна регулювати напір води, температуру води, включати і вимикати воду однією рукою. Все б добре, але у одноважільних змішувачів є один мінус — вони дуже чутливі до якості води, а тому ефективно їх використовувати можна не у всіх регіонах країни. Якщо вода володіє підвищеним рівнем жорсткості, то найкраще на кухні встановлювати класичний двохвентильний змішувач. В даний час гумові прокладки замінили керамічними дисками, а це значить, що змішувач не буде протікати.

Мийка з граніту. Видео